İşaretce Medya

Hakkımızda

Sağırlar olarak kendi dünyamızı geliştirmek ve daha eğlenceli bir hale getirebilmek için başta komedi olmak üzere bir çok konuda videolar çekmekteyiz. Bu sayede güncel, daha faydalı, daha etkili ve daha ulaşılabilir bir sayfa olduk. Desteklerinizle daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyor ve hep beraber çok şey öğrenip başarılı olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz

İşaretce Medya

İnternet Web sitesi

Biz İŞARETCEMEDYA olarak yeni Web sitemizle ve yeni nesil yayıncılıkta olmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknolojideki değişikliklerle, bu siteyi harika özelliklerle donattık ve geliştirdik! Yorumlarınızı, önerilerinizi ve isteklerinizi lütfen bizimle paylaşın

TÜRK PATENT

“Kuruluşunu yapmış olduğum İŞARETCE MEDYA'nın Marka Tescili ve korunması işlemleri aşamasında desteklerini esirgemeyen OLUŞUM PATENT firma sahibi ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla İŞARETCE MEDYA Ailesi”

Tescil No:

2022 089312

Sınıf: 38

Tescil No:

2022 092889

Sınıf: 41

İŞARETCE MEDYA ailesi olarak tüm ekibimiz Sağır ve İşitme Engellilerden oluşmaktadır, Sağır ve İşitme Engellilerle iç içeyiz, onlara her zaman doğru ve yararlı bilgiyi aktarırken eğlendirip güldürmeyi amaçlayan bir platformuz. 🙂

Sağırlar ve İşitme engelli insanların duymamalarının onlara asla engel olamayacağını savunuyor asıl engellerin kaldırılabileceğini düşünüyoruz. Gülmek her dilde ortaktır diyerek iletişimimizi işaret dilimizle sağlayıp hem güldürüyoruz hem de engelleri kaldırıyoruz.

Children Of Deaf Adults kısaltması olarak kullanılan CODA; Sağır Ebeveynlerin Çocukları olarak tanımlanır Türkçedeki kısaltması yaygın olarak SEÇ olarak kabul edilmektedir.

İŞARETCE MEDYA olarak işiten ve sağır bireyler arasında iletişim köprüsü görevi görüyor, TİD eğitimlerimiz ile sağır istihdamına katkı sunuyoruz.

Her Sağır bireyin belli bir işaretten oluşan bir “işaret adı” vardır. Konuşan bireyler, Sağır Toplumu içinde zaman geçirmeye başladıklarında, Sağır arkadaşları tarafından bir işaret adı verilmektedir.

Kongre, toplantı, sınıf ya da kendi bulundukları dernekler veya spor kulüplerinde birden fazla Sağır kişinin dikkatini çekmek için oda veya salonun ışıkları birkaç kez yakılıp söndürülmektedir.

Sağır kişinin dikkatini çekmek amacıyla hızlı bir şekilde el sallamak, yaygın kullanılan bir yöntemdir.

Sağır kişinin omzuna hafifçe dokunmak iletişimin başlatmak için kullanılan bir yöntemdir. İki Sağır birey sohbet halindeyken çok acil bir durum varsa konuşmaları Sağır bireylerden birinin omzuna dokunarak ve sonrasında pardon denerek sohbet bölünür. Çok acil bir durum yoksa Sağır bireylerden diğer üçüncü kişinin varlığını fark eden Sağır bireylerden biri o kişiye işaret parmağını göstererek bir dakika bekle dercesine yanıt verir.

Sağır bireyin yüzünüzü ve dudağınızı gördüğüne emin olmanız gerekir. Hem işiten birey hem de Sağır birey işaretle eş zamanlı olarak dudak da okumaktadır. İletişim sırasında bir şeyler yenilmesi, sakız çiğnenmesi, sigara içilmesi Sağır bireyin dudağınızı okumanıza zorlaştırdığı gibi iletişime de engel olacaktır.

Türkiye’de İşitme Engelliler Okulu, ilk olarak II. Abdülhamit döneminde, Sultanahmet Ticaret Mektebi içinde 30 Eylül 1889’da açılmıştır. İşitme Engelliler Mektebi Cumhuriyet’in ilk yıllarında İzmir’e taşınmış orada bulunan Sağır, Dilsiz ve Körler Müessesesi ile birleştirilmiştir. Bu okulda ve daha sonra açılan okullarda Türk İşaret Dili (TİD) öğretimi sürdürülmüştür. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “Yetişkinler İçin İşaret Dili Kılavuzu” adlı eser 1995 yılında yayımlanmıştır